Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

auto op de brug avs auto's

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een sterke getande riem die in verbinding staat met de nokkenas. Een goede distributieriem staat strak gespannen en mag niet uitrekken. Afhankelijk van het aantal gereden kilometers en het soort voertuig, moet de distributieriem tijdig worden vervangen om slijtage en uitdroging te voorkomen. Wanneer een distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken of verspringen. Dit veroorzaakt onherstelbare motorschade aan de zuigers, de in- en uitlaatkleppen, de cilinderkop en het gehele motorblok.

Gevolg? Hoge reparatiekosten en u staat stil met uw voertuig. U voorkomt  dit door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren en tijdige vervanging van de distributieriem.

AVS Auto's is gespecialiseerd in het onderhouden en vervangen van de distributieketting van diverse automerken. Tijdens een inspectie beoordelen wij de schade aan de distributieriem en bekijken wij of deze vervangen dient te worden. Zo weet u zeker dat u weer snel en veilig van A naar B komt.

Distributieketting vervangen

De distributieketting is een metalen ketting van gehard staal. Bij zwaardere motoren komt het voor dat de distributieriem dubbel gevoerd is. Ondanks dat de distributieketting vaak 'onderhoudsvrij' wordt benoemd, heeft ook de distributieketting, net als de distributieriem, regelmatig onderhoud en tijdige vervanging nodig.

De distributieketting kan na verloop van tijd en gereden kilometers namelijk oprekken of breken, waardoor de motor stilvalt en schade oploopt. Veel voorkomende problemen aan de distributieketting zijn merkbaar aan een ratelend en tikkend geluid bij het starten van de motor. Ook kan het storingslampje gaan branden. 

Problemen rondom de distributieketting komen veel voor bij de automerken van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Herkent u deze problemen? Dan is het tijd om de distributieketting te laten vervangen voor een nieuwe distributieketting. Hiermee voorkomt u schade aan uw motorblok.

AVS Auto's is gespecialiseerd in het vervangen van de distributieketting van diverse automerken, waaronder de VAG groep en PSA Groep. Omdat het vervangen van de distributieketting een complexe techniek is, zijn wij binnen onze werkplaats voorzien van gecertificeerde monteurs en specialistisch gereedschap. De reparaties worden uitgevoerd volgens de voorschriften en modificaties vanuit de fabrikant. Hierdoor is uw voertuig in goede handen en helpen wij u weer veilig en snel de weg op.

Het verschil tussen de distributieketting en de distributieriem zit voornamelijk in het materiaal. De distributieriem is gemaakt van rubber, de ketting van metaal. 

Het antwoord op deze vraag ligt onder de motorkap. Wanneer er kunststof kappen op de motor zitten heeft uw voertuig een distributieriem. Een distributieriem draait namelijk 'droog' en heeft zodoende geen aanvullende bescherming nodig. 

Let op: steeds meer auto fabrikanten kiezen voor de distributieketting in plaats van de distributieriem.

Van de volgende automerken is bekend dat ze een distributieketting hebben in plaats van een distributieriem. Alle BMW-modellen, veel auto's van Volkswagen, de Fiat Punto en ook de Opel Corsa en de Ford Ka hebben vaak een distributieketting. 

Steeds meer auto fabrikanten stappen over op het plaatsen van een distributieketting in de nieuwe model auto's. 

Een distributieriem die aan vervanging toe is door slijtage of defecten, geeft de volgende symptomen:

- De motor slaat geregeld over,
- De motor start niet meer of minder snel dan normaal,
- De motor maakt een tikkend of ratelend geluid,
- Er lekt olie uit de motor.

Ondanks dat de distributieketting vaak 'onderhoudsvrij' wordt benoemd, heeft ook de distributieketting, net als de distributieriem, regelmatig onderhoud en tijdige vervanging nodig.

De distributieketting kan na verloop van tijd en gereden kilometers namelijk oprekken of breken, waardoor de motor stilvalt en schade oploopt.

De kosten van het vervangen van de distributieriem kunnen uiteenlopen. Het hangt af van het merk en type auto, of er ook andere onderdelen moeten worden vervangen en de ernst van schade of defect. Voor een specifieke prijs is het verstandig contact met ons op te nemen.

Het vervangen van een distributieketting is een complexe klus die zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Hierdoor is het een klus die veel tijd vraagt. De precieze kosten van vervanging lopen uiteen. Dit heeft te maken met het merk en type auto, de toegankelijkheid en of er ook andere onderdelen moeten worden vervangen. Voor specifieke prijzen raden we u aan even contact met ons op te nemen.  

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website