Distributieriem vervangen
De distributieriem is een sterke getande riem die in verbinding staat met de nokkenas. Een goede distributieriem staat strak gespannen en mag niet uitrekken. Afhankelijk van het aantal gereden kilometers en het soort voertuig, moet de distributieriem tijdig worden vervangen om slijtage en uitdroging te voorkomen. Wanneer een distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken of verspringen. Dit veroorzaakt onherstelbare motorschade aan de zuigers, de in- en uitlaatkleppen, de cilinderkop en het gehele motorblok.
Gevolg? Hoge reparatiekosten en u staat stil met uw voertuig. U voorkomt dit door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren en tijdige vervanging van de distributieriem.
AVS Auto's is gespecialiseerd in het onderhouden en vervangen van de distributieketting van diverse automerken. Tijdens een inspectie beoordelen wij de schade aan de distributieriem en bekijken wij of deze vervangen dient te worden. Zo weet u zeker dat u weer snel en veilig van A naar B komt.
Distributieketting vervangen
|
|
Wat is het verschil tussen een distributieriem en een distributieketting?
Het verschil tussen de distributieketting en de distributieriem zit voornamelijk in het materiaal. De distributieriem is gemaakt van rubber, de ketting van metaal.
Heb ik een distributieriem of een distributieketting?
Het antwoord op deze vraag ligt onder de motorkap. Wanneer er kunststof kappen op de motor zitten heeft uw voertuig een distributieriem. Een distributieriem draait namelijk 'droog' en heeft zodoende geen aanvullende bescherming nodig.
Let op: steeds meer auto fabrikanten kiezen voor de distributieketting in plaats van de distributieriem.
Welke automerken hebben een distributieketting?
Van de volgende automerken is bekend dat ze een distributieketting hebben in plaats van een distributieriem. Alle BMW-modellen, veel auto's van Volkswagen, de Fiat Punto en ook de Opel Corsa en de Ford Ka hebben vaak een distributieketting.
Steeds meer auto fabrikanten stappen over op het plaatsen van een distributieketting in de nieuwe model auto's.
Hoe weet ik of de distributieriem moet worden vervangen?
Een distributieriem die aan vervanging toe is door slijtage of defecten, geeft de volgende symptomen:
- De motor slaat geregeld over,
- De motor start niet meer of minder snel dan normaal,
- De motor maakt een tikkend of ratelend geluid,
- Er lekt olie uit de motor.
Moet een distributieketting ook worden vervangen?
Ondanks dat de distributieketting vaak 'onderhoudsvrij' wordt benoemd, heeft ook de distributieketting, net als de distributieriem, regelmatig onderhoud en tijdige vervanging nodig.
De distributieketting kan na verloop van tijd en gereden kilometers namelijk oprekken of breken, waardoor de motor stilvalt en schade oploopt.
Wat kost het vervangen van de distributieriem?
De kosten van het vervangen van de distributieriem kunnen uiteenlopen. Het hangt af van het merk en type auto, of er ook andere onderdelen moeten worden vervangen en de ernst van schade of defect. Voor een specifieke prijs is het verstandig contact met ons op te nemen.
Wat kost een distributieketting vervangen?
Het vervangen van een distributieketting is een complexe klus die zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Hierdoor is het een klus die veel tijd vraagt. De precieze kosten van vervanging lopen uiteen. Dit heeft te maken met het merk en type auto, de toegankelijkheid en of er ook andere onderdelen moeten worden vervangen. Voor specifieke prijzen raden we u aan even contact met ons op te nemen.