Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

auto op de brug avs auto's

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een sterke getande riem die in verbinding staat met de nokkenas. Een goede distributieriem staat strak gespannen en mag niet uitrekken. Afhankelijk van het aantal gereden kilometers en het soort voertuig, moet de distributieriem tijdig worden vervangen om slijtage en uitdroging te voorkomen. Wanneer een distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken of verspringen. Dit veroorzaakt onherstelbare motorschade aan de zuigers, de in- en uitlaatkleppen, de cilinderkop en het gehele motorblok.

Gevolg? Hoge reparatiekosten en u staat stil met uw voertuig. U voorkomt  dit door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren en tijdige vervanging van de distributieriem.

AVS Auto's is gespecialiseerd in het onderhouden en vervangen van de distributieketting van diverse automerken. Tijdens een inspectie beoordelen wij de schade aan de distributieriem en bekijken wij of deze vervangen dient te worden. Zo weet u zeker dat u weer snel en veilig van A naar B komt.

Distributieketting vervangen

De distributieketting is een metalen ketting van gehard staal. Bij zwaardere motoren komt het voor dat de distributieriem dubbel gevoerd is. Ondanks dat de distributieketting vaak 'onderhoudsvrij' wordt benoemd, heeft ook de distributieketting, net als de distributieriem, regelmatig onderhoud en tijdige vervanging nodig.

De distributieketting kan na verloop van tijd en gereden kilometers namelijk oprekken of breken, waardoor de motor stilvalt en schade oploopt. Veel voorkomende problemen aan de distributieketting zijn merkbaar aan een ratelend en tikkend geluid bij het starten van de motor. Ook kan het storingslampje gaan branden. 

Problemen rondom de distributieketting komen veel voor bij de automerken van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Herkent u deze problemen? Dan is het tijd om de distributieketting te laten vervangen voor een nieuwe distributieketting. Hiermee voorkomt u schade aan uw motorblok.

AVS Auto's is gespecialiseerd in het vervangen van de distributieketting van diverse automerken, waaronder de VAG groep en PSA Groep. Omdat het vervangen van de distributieketting een complexe techniek is, zijn wij binnen onze werkplaats voorzien van gecertificeerde monteurs en specialistisch gereedschap. De reparaties worden uitgevoerd volgens de voorschriften en modificaties vanuit de fabrikant. Hierdoor is uw voertuig in goede handen en helpen wij u weer veilig en snel de weg op.

Werkplaatsafspraak plannen?

Morgen Internet - Zorgeloos website