Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Motoren reviseren; het hoe en waarom.

Motoren reviseren is een uitgebreide en grondige procedure die wordt uitgevoerd om een motor weer in optimale staat te brengen. Vaak wordt motor revisie ingezet na jaren van gebruik, slijtage en defecten. Het proces van reviseren omvat verschillende stappen, waaronder demontage, inspectie, reiniging, reparatie en opnieuw opbouwen van de motor.
 

Het komt erop neer dat tijdens het reviseren van de motor het gehele motorblok uit elkaar gehaald wordt, waarna alle onderdelen worden nagekeken, gereinigd en waar nodig vervangen worden. De diverse onderdelen worden tijdens het motor reviseren gereinigd en via speciale technieken gepolijst, geslepen en geborsteld. Hiermee worden vuil en verontreinigingen verholpen. Vervolgens wordt de motor weer in elkaar gezet en getest.

Welke stappen horen bij motor reviseren?


1. Demontage:
 
De motor wordt volledig uit het voertuig gehaald en volledig gedemonteerd. Alle onderdelen worden zorgvuldig uit elkaar gehaald, zodat elk component afzonderlijk kan worden geïnspecteerd.
 
2. Inspectie:
 
Elk onderdeel van de motor wordt nauwkeurig gecontroleerd op slijtage, schade en defecten. Dit omvat het meten van de cilinders, krukas, zuigers, kleppen en andere cruciale onderdelen om te bepalen of ze binnen de fabriek specificaties vallen of vervangen moeten worden.
 
3. Reiniging:
 
Alle onderdelen worden grondig gereinigd om vuil, koolstofafzettingen en oude smeermiddelen te verwijderen. Dit kan verschillende methoden omvatten, zoals chemische reiniging, ultrasoon reiniging of zandstralen.
 
4. Machinaal bewerken:

 
Onderdelen die versleten zijn maar nog kunnen worden hergebruikt, worden machinaal bewerkt. Dit kan bijvoorbeeld het opnieuw boren van cilinders, het slijpen van de krukas of het vlak maken van de cilinderkop omvatten.
 
5. Vervanging van onderdelen:
 
Onderdelen die niet meer voldoen aan de specificaties of beschadigd zijn, worden vervangen. Dit kan zuigers, lagers, kleppen, pakkingen en afdichtingen omvatten.
 
6. Het opnieuw opbouwen van de motor:
 
De motor wordt opnieuw in elkaar gezet met behulp van nieuwe of hergebruikte onderdelen die binnen de specificaties vallen. Hierbij worden vaak nieuwe pakkingen en afdichtingen gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen lekken optreden.
 
7. Testen:
 
Nadat de motor weer in elkaar is gezet, wordt de motor uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat hij correct functioneert. Dit kan een test op een testbank omvatten waar de motor op verschillende snelheden en belastingen wordt getest om de prestaties en betrouwbaarheid te verifiëren.
 
8. Afstellen en finetunen:
 
De motor wordt afgesteld om optimale prestaties te garanderen. Dit kan het afstellen van de timing, het brandstof-luchtmengsel en andere parameters omvatten.
 

 

Motor reviseren? Altijd een goed idee!


Motoren reviseren wordt zodoende aangeraden wanneer de motor niet meer, of niet goed functioneert en wanneer er een defect of schade is. Dit kan een gebroken distributieketting zijn, het niet functioneren van de klep of zuiger en vele andere defecten. Vaak wordt in dit soort gevallen gedacht dat het motorblok dan is zijn geheel moet worden vervangen. Dit is een behoorlijke kostenpost. Gelukkig betekent een versleten motor niet direct dat er niets meer aan te doen is, behalve vervanging. In dit geval biedt het reviseren van de motor uitkomst.
 

Na motor reviseren zes maanden BOVAG garantie.

 
Het reviseren van de motor zorgt ervoor dat de motor weer zo goed als nieuw is en in zijn geheel voldoet aan de fabriekseisen vanuit de fabrikant. Ook is de motor na het reviseren weer voorzien van zes maanden BOVAG garantie. Dat geeft een zeker gevoel.
 
Wilt u weten wat het kost om de motor te laten reviseren? Neem dan contact met ons op via 0186 – 70 70 11 of vul het formulier in onderaan deze pagina.

Een motorrevisie is het proces waarbij een motor volledig wordt gedemonteerd, gecontroleerd, gerepareerd en weer in elkaar gezet. Dit omvat het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen om de motor weer in optimale staat te brengen.

Een motor revisie is vaak nodig wanneer de motor tekenen van ernstige slijtage vertoont, zoals overmatig olieverbruik, verlies van vermogen, rook uit de uitlaat, of mechanische geluiden. Het kan ook nodig zijn na een hoog aantal gereden kilometers of bij motorstoringen.

Een motor revisie is meestal kosteneffectiever en goedkoper dan het volledig vervangen van de motor. Het kunnen de levensduur van het voertuig verlengen, de prestaties verbeteren en de betrouwbaarheid verhogen, zonder de hoge kosten van een nieuwe motor.

Het reviseren van de motor is een complexe klus. De duur van een motor revisie varieert en is afhankelijk van de complexiteit van de motor en de beschikbaarheid van onderdelen. In de praktijk heeft het reviseren van de motor al snel 1 á 2 weken nodig. Uiteraard zijn ook op deze tijdsduur uitzonderingen van toepassing.

 

Het vervangen van onderdelen is afhankelijk van de defecten, schade en slijtage die tijdens de inspectie naar voren komen.

Tijdens een motorrevisie worden over het algemeen de zuigers, zuigerveren, lagers, pakkingen, kleppen, en soms de krukas en nokkenas vervangen. Elk onderdeel wordt zorgvuldig geïnspecteerd en vervangen indien nodig.

De kosten van een motoren reviseren variëren sterk en zijn afhankelijk van het type en model van het voertuig, evenals de omvang van de benodigde reparaties. We adviseren u om een offerte aan te vragen bij AVS Auto's Oud Beijerland voor een nauwkeurige prijsopgave.

Ja, bij AVS Auto's Oud Beijerland krijgt u zes maanden BOVAG garantie op de uitgevoerde motor revisie. 

Werkplaatsafspraak plannen?

0186-707011

Selecteer uw werkzaamheden

Morgen Internet - Zorgeloos website