Vragen? Bel ons gerust op 0186-707011

Versnellingsbak reparatie

Kraakt het bij het schakelen? Schakelt uw versnellingsbak niet soepel? Schiet de versnelling los? Dan is er waarschijnlijk iets mis met uw versnellingsbak. Vaak zijn de synchromesh-ringen versleten.

U kunt een versleten of kapotte versnellingsbak vaak herkennen aan bijgeluiden of aan het slecht in- en uitschakelen van de versnelling. Een lekkage in het hydraulische systeem kan er namelijk voor zorgen dat de koppeling niet volledig ontkoppelt. Hierdoor wordt het schakelen moeilijk. Ook kunnen versleten synchromesh-ringen het in-en uitschalen bemoeilijken. Dit kan bijgeluiden geven.

Een versnellingsbak is een complex auto-onderdeel. Reparatie kunt u daarom beter aan een expert overlaten. De meest voorkomende versnellingsbak problemen zijn:

 

 • Bijgeluiden tijdens stationair draaien van de motor
  Defecte lagers op de ingaande as. Beschadigde of kapot tandwiel in/uitgaande as.
 • Geluiden tijdens nemen van bochten
  Defect wiellager. Defect aandrijfas. Defecte differentieel satellietwielen.
 • Versnellingsbak springt uit de versnelling
  Versleten of gebroken schakelvork. Versleten synchromesh-ring, mof of tandwiel. Teveel speling op lagers of assen. Versleten schakelmechanisme.
 • Slecht of moeilijk schakelen
  Versleten koppeling. Verkeerde olie soort. Versleten of gebroken synchromesh-ringen.
 • Geluid en kraken tijdens schakelen
  Versleten of gebroken synchromesh-ringen. Versleten of ingelopen synchromesh-naaf. Defect drukgroep van de koppeling.
 • Geluiden tijdens rechtdoor rijden en snelheidsafhankelijk
  Defecte lagers op de uitgaande as. Beschadigde of kapot tandwiel in/uitgaande as. Defecte lagers differentiaal. Defecte lager loopvlak op uitgaande as. Versleten of beschadigde kroon en pignonwiel. Te weinig olie in de versnellingsbak.

Versnellingsbak reparatie of revisie 

Wij van AVS Auto’s reviseren en repareren de versnellingsbakken in eigenhuis. Hierdoor kunnen we u een volledige garantie verlenen en zelf analyseren hoe de desbetreffende reparatie of revisie tot stand is gekomen.

Versnellingsbakken voor revisie worden volledig uit elkaar gehaald en worden alle onderdelen grondig gereinigd. Daarna wordt elk onderdeel uitvoerig geïnspecteerd op eventueel slijtage.

U kunt kiezen om de versnellingsbak te laten reviseren of te laten vervangen voor een gebruikte of nieuwe versnellingsbak. Hiervoor zullen wij de versnellingsbak demonteren, reviseren of vervangen en terug monteren in de auto, eventueel met een nieuwe koppelingsset indien u dat wenst.

De kosten voor revisie of het vervangen van de versnellingsbak worden altijd vooraf in rekening gebracht. Bij ons kunt u rekenen op een betrouwbare service en garantie tot en met 12 tot 24 maanden.

 

Afspraak maken

losse onderdelen auto
auto reparatie
autobedrijf