Vragen? Bel ons gerust op 0186-707011

Distributieketting vervangen

De distributieketting moet tussen de 100.000 tot 150.000 vervangen worden. De ketting begint dan op te rekken en losser te worden. Distributieketting vervangen kan in de koste oplopen als jij hiermee niet tijdig bent. De ketting kan namelijk verspringen of breken. Dit zorgt direct voor motorschade en kan ervoor zorgen dat je direct stil komt te staan. De schade die eventueel kunnen ontstaan zijn aan de zuigers, in/uitlaat kleppen, cilinderkop enz. Eigenlijk dus aan het motorblok zelf.

 

Niet elke auto heeft een distributieketting sommige hebben ook een distributieriem. De functie van beide is hetzelfde, alleen is de distributie ketting in het motorblok gebouwd. Dit heeft als voordeel dat de ketting langer mee gaat, omdat deze minder wordt blootgesteld als slijtage. Beide onderdelen kunnen wij overigens vervangen.

 

Hoe merk je dat je de distributieketting vervangen moet worden?

Bij veel motoren van de VAG Groep komen distributieketting problemen voor. Na verloop van tijd gaat de motor ratelende geluiden maken tijdens het starten. Het storingslampje blijft soms branden. Komen deze dingen voor dan moet je de distributieketting vervangen voor een nieuwe.

Wij van AVS Auto’s hebben speciaal voor al deze motoren het speciale gereedschap in huis en voeren de reparatie volgens voorschriften en modificatie van de fabrikant uit.

 

Motortype van de VAG Groep met problemen:

Distributieketting 1.0 1.2 1.4 1.6 2.2 motoren  (Opel groep)
Distributieketting 1.2 TSI ( Ibiza, Polo, Fabia, Golf )
Distributieketting 1.4 TSI 122/125pk (Golf5, Golf 6 , Leon, A3 )
Distributieketting 1.4 TSI, TFSI Turbo / Compressor (Golf5 / Golf6, Leon )
Distributieketting 1.4 en 1.6 N12 motoren (Mini Cooper series R55 R56 modelen)
Distributieketting 1.4 Vti en 1.6 Thp  1.6 Twinpower motoren (Peugeot. Citroen. BMW)
Distributieketting 1.8 TSI, TFSI ( A3, Leon, Golf 6 )
Distributieketting 2.0 TSI, TFSI ( Golf 6, Leon, A3 )
Distributieketting overige motoren …..

 

Iedere reparatie/revisie wordt uitgevoerd inclusief:
Distributieketting, geleiders, spanners, vloeistoffen, arbeidsloon en Btw.

Op basis van uw kenteken of chassisnummer kunnen wij een exacte prijsopgave doen van het vervangen van uw distributieketting.

 

Voor prijsopgave klik op onderstaande button:

Naast het vervangen van distributiekettingen van de VAG-Groep, Opel, Mercedes, BMW, Mini, en de PSA-Groep vervangen wij ook de distributiekettingen van vele andere merken.

 

Afspraak maken

motoronderdelen
auto aandrijving
occasions
motorblok