Vragen? Bel ons gerust op 0186-707011

Airco onderhoud – Auto

Jaarlijkse controle van uw airco is zeer belangrijk. Indien u dit niet doet kunnen er schimmels en bacteriën ontstaan door condensvorming. Indien er condens optreedt is de airco namelijk een broedplaats voor schimmels en bacteriën. Ook voorkomt u met regelmatig airco onderhoud dure reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd. Door vocht in het systeem kunnen dure reparaties noodzakelijk zijn. Ook de olievoorziening van de compressor kan niet langer worden gegarandeerd indien u geen onderhoud laat verrichten.

Bij een onderhoudsbeurt worden de volgende zaken gecontroleerd:

  • Controle functioneren airco, eventuele lekkage en pollenfilter
  • Recyclen en bijvullen koudemiddel
  • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  • Optioneel is het ook mogelijk het pollenfilter te vervangen

 

Airco onderhoud

Airco geurbehandelingAircocheckAirco onderhoudsbeurtAirco onderhoudsbeurt Extra
Reinigen airco en ventilatiesysteem
Controle van de bediening
Controle van het pollenfilter
Visuele inspectie van de onderdelen
Temperatuurmeting
Druktest koelsysteem en aircocompressor
Lektest koelsysteem
Recyclen van het koudemiddel R134A
Afvullen koudemiddel volgens fabriekswaarden R134A
Toevoegen fluor lek-detectie vloeistof

Tips voor de airco in uw auto

Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door, hierdoor houd u uw airco als het ware fit. De circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk de smering van de compressor. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid in uw auto. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd. Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken. Daarnaast is het ook effectiever, het scheelt aanzienlijk in de brandstofkosten.

Zet uw airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer u verbruikt en dit is ongunstiger voor het brandstofverbruik.

Airco geurbehandeling

Heeft u last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer u de airco aanzet ? Grote kans dat dit wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kunt u een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro organismen. Ook wordt de groei van nieuwe micro organismen vertraagd.

Kosten airco onderhoudsservice

Kosten aircocheck : €19,95 inclusief nu in combinatie met een AVS Privileges pas (gratis)! Wilt u meer informatie met betrekking tot airco onderhoud of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

  • Kosten Airco geurbehandeling: op aanvraag
  • Kosten Airco onderhoudsbeurt: op aanvraag
  • Kosten Airco onderhoudsbeurt
  • Extra inclusief geurbehandeling: op aanvraag

 

Afspraak maken