Logo Image 0
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

De werkwijze van Chiptuning

OBD Tuning vanaf MJ 2000 tm 2010.
Na de diagnose van de auto wordt er een laptop aangesloten op de diagnose (OBD) poort. Vervolgens wordt eerst de software uitgelezen om onder andere te controleren welke software in de computer aanwezig is.
Daarna wordt de nieuwe software over de oude heen geschreven. Nadat de software geladen is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar verschillende meetwaarden wordt gekeken.

Bootmode Tuning vanaf MJ 2010 tm Heden.
Vanaf medio 2010 hebben de meeste modellen een extra beveiliging mee gekregen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat OBD tuning niet zomaar mogelijk is zonder eerst de motorcomputer te ‘unlocken’.
Dit betekend dat wij de ecu demonteren, vrij schakelen en vervolgens flashen we de aangepaste data in het geheugen van de computer. Nadat de software geladen is vindt er een uitgebreide testrit plaats, waarbij weer naar verschillende meetwaarden wordt gekeken.

Externe ECU Tuning.
Er zijn enkele nieuwe computers die zo sterk beveiligd zijn dat geen van bovenstaande manieren toepasbaar is op de ecu van de auto (de software is op dat moment simpelweg nog niet te bewerken). De enige manier om de auto dan toch te kunnen tunen is d.m.v. een externe computer. De externe computer wordt dan inclusief zijn eigen kabelboom geplaatst in het motorcompartiment. Modellen waarbij deze manier van tuning van toepassing is, worden expliciet vermeld bij ons op de site. Voor sommige bestuurders heeft deze vorm van tuning voorkeur, gezien dit systeem zelf te demonteren is.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie met betrekking tot chiptuning of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. U krijgt binnen 24 uur antwoord op uw vragen en/of een geheel vrijblijvende offerte.

AVS auto’s is een Bovag autobedrijf met ruim 20 jaar ervaring in de autobranche.

Morgen Internet - Zorgeloos website