Vragen? Bel ons gerust op 0186-707011

APK Auto | Algemene periodieke keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK Auto)

De Algemene Periodieke Keuring (APK Auto) is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens deze keuring (moment opname) wordt uw auto gekeurd op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Verkeerveiligheid heeft betrekking op o.a. de remmen van uw auto, de verlichting, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting en carrosserie. Milieu heeft betrekking op de uitstoot (uitstoot van uitlaatgassen) van uw auto. Voor het onderdeel registratie kijken we naar de kilometerstand, het identificatienummer, het voertuigbewijs en de gebruikte brandstof.

 

Sinds mei 2018 zijn er een aantal wijzigingen in de APK wetgeving doorgevoerd waar wij ons aan dienen te houden. Deze wijzigingen zorgen ervoor dat overmatige lekkage van vloeistoffen (uitgezonderd water) en de werking van controlesystemen worden geïnspecteerd tijdens de APK. Onder controlesystemen vallen de airbags van uw auto, de gordelspanners de bandenspanning. Daarnaast zullen ook de elektronische stuurbekrachtiging en –remsystemen en stabiliteit- en antiblokkeersystemen worden geïnspecteerd.

APK keuring oud-beijerland

Voorbereiding APK auto

U ontvangt 6 weken voordat de APK op uw auto vervalt een herinnering voor de APK vanuit het RDW. Het is niet mogelijk uitstel te krijgen voor de APK, dus maak op tijd een afspraak. Is uw auto niet voor de APK-vervaldatum goedgekeurd en verloopt de APK? Dan krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). U ontvangt deze boete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt. Een aantal checks die u vooraf zelf kunt doen zijn o.a. uw banden nalopen op spanning en of er nog voldoende profiel op zit. Ook verlichting, vloeistoffen en de ruitenwissers kunt u nalopen op gebreken alvorens u uw auto laat keuren.

Afspraak maken

Plan uw APK online in bij AVS Auto’s. APK inclusief roetmeting en viergastest en afmelden kan al vanaf €29,95. Wilt u uw APK inclusief een grote onderhoudsbeurt? Dan is uw APK gratis! Klik hier om een afspraak te maken.

 

Afspraak maken