Vragen? Bel ons gerust op 0186-707011

Maatwerk chiptuning voor uw auto

Wij zijn gespecialiseerd in chiptuning voor alle VAG modellen. Via onderstaande links ziet u voor uw merk, model/motor combinatie de resultaten na onze chiptuning.

 

 

Onder chiptuning wordt verstaan het optimaliseren van de motor en het aanpassen van de software waardoor meer vermogen en koppel wordt gegenereerd. Ook voor DSG tuning, S-Tronic en Multitronic tuning hebben wij de gespecialeerde kennis in huis.

Net als dat het lichaam aangestuurd wordt door het brein wordt de motor van de auto aangestuurd door de ECU. De Electronic Control Unit. Dit is een motormanagement software die de auto dus in alles sturing geeft. Maar wat stuurt deze motor software eigenlijk aan?

Chiptuning, software aansturing

De ECU is kort gezegd beheerder van alle functies binnen de motor. Bijvoorbeeld het inspuit- en ontstekingstijdstip & de inspuithoeveelheid. De gasklep, de turbodruk, noem het maar op. Deze software aansturing is gebaseerd op verschillende parameters die opgemeten zijn. Maar deze zijn ook in de ‘chip’ al voorgeprogrammeerd.  Het gaat hierbij om de belastingsgraad, het aangezogen luchtdebiet, het motortoerental of de temperatuur van de motor.

chiptuning

 

Bij chiptuning passen we heel gericht deze motormanagementsoftware aan op basis van uw eigen wensen en behoeftes. Uw auto wordt namelijk vanuit de autofabrikant geleverd met andere motormanagementsoftware waardes. Door gebruik te maken van onze expertise als het gaat om chiptuning, kunt u op een veilige manier en binnen de toegestane kaders, uit uw auto halen wat erin zit.

Door onze specifieke kennis zijn we in staat ervoor te zorgen dat uw auto nog beter presteert en kunnen we het comfort verhogen waardoor u voortaan met een brede lach in de auto stapt. U hoeft namelijk minder te schakelen en uw auto reageert beter op het gaspedaal. Nog een voordeel is dat het brandstofverbruik en de verbranding schoner en economischer is na chiptuning.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie met betrekking tot chiptuning of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.